Philips hangfal

A Philips Fidelio SoundSphere iPhone, iPod, iPad dokkoló

A Philips büszkeséggel mutatja be az Apple iPhone, iPod vagy iPad/ iPad 2 készülékeit befogadó új Fidelio SoundSphere DS9800W csúcs HiFi dokkolóállomását, a modell megjelenésével gyökeresen változtatva meg a dokkolóállomásokról manapság kialakult nézeteket. A DS9800W a legelső professzionális Hi-Fi élményt adó berendezés, amely EISA díjat nyert technológiát alkalmaz a hordozható készülékek kategóriában. Az AirPlay vezeték nélküli megoldásnak köszönhetően mindezt anélkül működteti, hogy a mobil eszközt vagy a kár egy laptopot vezetékkel kellene hozzá csatlakoztatni.

A 2011. évi Philips Fidelio SoundSphere DS9800W dokkolóállomás a technika legfejlettebb vívmánya, amelyik alapjaiban változtatja meg a termékpiacot. Két darab valódi fából kézzel készített 6.5 kg tömegű 100 W teljesítményű hangfala lakkozott felületű. Nemcsak reprezentatív és luxus kivitelű formatervezési remekmű, hanem felülmúlhatatlan HiFi berendezés is, amelyik az Apple mobil eszközökön tárolt zenék hangjának új dimenziót ad. A DS9800W nemcsak bármely iPhone/iPod/iPad/iPad 2 eszközt fogadja be, hanem platform függetlenül PC és Mac számítógépen vagy noteszgépen tárolt zenéket is megszólaltat. Az AirPlay vezeték nélküli megoldásnak köszönhetően a felhasználó többé nem kényszerül a dokkoló aljzat használatára és így páratlan kényelmet élvezhet. Mindez a zeneélményt szó szerinti értelemben érinthető közelségbe hozza. Ezen felül a DS9800W a SoundSphere technológiát alkalmazó hangfalakkal készül, amely a 2010-2011 évad EISA Audio & Házimozi kategóriájának díjazásában részesült.
Másik hasonlóan csúcstechnikát felvonultató tulajdonsága az a FullSound hangképzési eljárás, amelyik a tömörített MP3 formátumú zenéket az eredeti tömörítetlen zene minőségének visszaállításával kristálytisztán szólaltatja meg.

Az AirPlay a felhasználónak szabadságot ad
Az AirPlay technológia lehetővé teszi közvetlen módon vezeték nélkül iTunes zenetár anyagának továbbítását (streaming) a Fidelio dokkolóállomásra. Az otthoni WiFi hálózatot hasznosítva bármely iPhone, iPad, iPad 2 vagy iPod Touch sőt akár asztali számítógép vagy noteszgép feltelepített iTunes felhasználói programmal képes egy/több Fidelio AirPlay használatra alkalmas eszközre továbbítani – mint amilyen a DS9800W modell – a  zenét anélkül, hogy a dokkolóval vezetékes kapcsolatban lenne. Ezen felül a DS9800W használatra alkalmas eszköznek nem kell Ethernet kábeles hálózat sem, mivel beépített WiFi modulja alkalmassá teszi, hogy a hangfalakat bárhova tegye felhasználója a szobában.

Az EISA díjas SoundSphere hangsugárzó kialakítás
Az EISA által a SoundSphere megoldásnak odaitélt díj olyan technológiát jutalmaz, amellyel elsőként a Philips Streamium MCi900 mini HiFi rendszernél találkoztunk – a Philips HIIC hanglaborja fejlesztette ki a hollandiai Leuven-ben – újító jellegű hangsugárzó kialakítással párosítja a levegőben úszó magashang sugárzót és a hangdobozba süllyesztett közép/mélyhang sugárzót. A közép/mélyhang sugárzók felfelé irányuló hangnyalábja a felettük belógó magashang sugárzók által keltett hanggal együtt halad tovább. A kialakításnak köszönhetően a kétfajta hangsugárzó által keltett hangok káros hullámtalálkozás nélkül terülnek szét körkörös alakban. Ez a tökéletes állapot optimális körülményeket teremt az eredeti hangokkal megegyező hangvisszaadáshoz. A hallgatói élmény az élő koncertéhez hasonlatos, elevenebb és természetazonos hangzással.

A FullSound az MP3 felvételeket sugárzóan tisztává változtatja vissza
A FullSound technológia a hallgatót gazdagabb és elevenebb MP3 hangzással ajándékozza meg, az előadó eredeti szenvedélyét és a részletes hangzást keltve életre. A Fullsound technológia egy külön digitális jelfeldolgozó processzor segítségével elemzi a zenei hangjeleket és az eredeti, korábban betömörítésre került hangtartományt és felbontást figyelembe véve a lehető legjobb hangzásélményt hozza létre még alacsony hangerő mellett is. Ez a technológia a HIIC Leuven-i kutatásainak többéves eredménye és elsőként a Philips GoGear Muse lejátszókban került beépítésre.

A Special App célszoftver kellemes zeneélményt biztosít
A lehető legjobb zeneélmény élvezetéhez bármely Fidelio termék használata során  – beleértve a DS9800W modellt is – nyújt segítséget az ingyenes Fidelio 2.0 alkalmazás, amelyet az AppStore révén lehet letölteni. A felhasználó hozzájut az összes Fidelio beállítási és vezérlési lehetőséghez Apple mobil eszközt használva távirányítóként. Az alkalmazás a dokkolóba helyezett Apple eszközt egy sokoldalú ébresztő funkcióval bővíti ki avagy egy információban gazdag megjelenítővé változtatja a kijelzőt az éppen játszott zeneszám összes elérhető adatával. Ez képessé teszi a felhasználót arra, hogy fotelban hátradőlve kényelmesen vezérelhesse a dokkolóállomásban nyugvó Apple eszközt a dokkoló tartozék távirányítójával.